moeite met levensuitdagingen?

Kom in balans

Verloopt jouw leven niet zoals je voor ogen had, heb je het gevoel dat bepaalde ‘dingen’ niet kloppen of sta je op het punt om grote veranderingen door te voeren?

Persoonlijke ontwikkeling

Weinig zelfvertrouwen? Moeite met timemanagement en 'nee' zeggen? Zit je niet lekker in je vel? Let's talk about it!

Levensvragen

Vragen over de zin van het leven? Krijg helderder inzicht in jouw leven om zo knopen door te kunnen hakken!

Bedrijfscounseling

Maak jouw sleutel tot succes. Ik leer je om met vertrouwen meer te presteren tegen lagere kosten.

Kies  voor

Verandering

Bij ‘In Balans Counseling en Coaching’ help ik jou de balans te vinden die je nodig hebt om voldaan en gelukkiger te leven. Zie jouw levensuitdagingen als doelen, niet als obstakels. Kies voor verandering en ga in gesprek .

Meld je aan voor handige workshops!

Volgende Upcoming Event
19 januari 2021
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Ik bied psychosociale begeleiding en coaching. Jouw eigen richting in het leven vormgeven staat centraal binnen mijn coaching en begeleiding.

Zoek jij een luisterend oor? Dan ben je bij ‘In Balans Counseling en Coaching’ aan het juiste adres. Je krijgt hier de onverdeelde aandacht. Ik maak o.a. gebruik van ‘Person Centered Therapy’, oftewel een-op-een counseling waarbij jij centraal staat.

Mijn missie
Het is mijn doel om jou het gereedschap te geven om je te helpen begrijpen waarom je je gedraagt zoals je doet. Met counseling- en coachingtechnieken help ik jou op weg om:

 • Manieren te vinden om projecten te managen;
 • Bewustzijn te vergroten en degelijke, werkbare communicatievormen te herstellen;
 • Balans te vinden tussen werk en privé, met vrienden en familie;
 • Een helder inzicht te krijgen in situaties, problemen, patronen, etc.

Het doel van mijn counseling- en coachingmethode is om jou te begeleiden naar een gelukkig en tevreden leven, zodat je productiever en minder zelfdestructief kan zijn.

Wat kun je van mij verwachten?

Alle services op één plek

Een goede gesprekspartner die duidelijk en helder communiceert.

Begeleiding in een veilige, vertrouwde en waardevrije omgeving.

De mogelijkheid om boosheid, frustraties, overtuigingen en gedachten te delen zonder dat iemand jou veroordeelt of zegt wat je moet doen.

Zelfvertrouwen is het eerste geheim van succes.

Lees meer over mij

Gesprekstherapeut Nirmala.

Gesprekstherapeut

Nirmala Ramessar

Counselor & coach

Jouw verleden is een warenhuis gevuld met kennis en ervaring. Een warenhuis waar jij antwoorden kunt vinden op allerlei vragen. Zo leer je van voorgaande ervaringen en kun je de balans in jouw leven, of het nu gaat om werk of privé, weer terugvinden.

Gevormd door het leven
In 1989 ben ik vanuit Brits Guyana naar Nederland verhuisd. Het cultuurverschil was groot en soms schaamde ik me omdat ik weinig levenservaringen en kennis had. Net als iedereen heb ik mijn ups-and-downs. Er was een periode in mijn leven waarin ik last had van weinig zelfvertrouwen, geen ‘nee’ durfde te zeggen en me schaamde voor mijn kwetsbaarheden. Maar in de loop van de jaren heb ik geleerd om niet te lang in mindere momenten te blijven hangen. Ik stond ervoor open om nieuwe dingen te leren en te werken aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Inmiddels leef ik langer in Nederland dan in mijn geboorteland. Nu durf ik me kwetsbaar op te stellen en heb ik geleerd de mooie dingen van beide landen te omarmen. Ik voel me rijk en ben dankbaar voor alles wat maakt dat ik gelukkig en tevreden ben. Als echtgenote en moeder van drie kinderen geniet ik van mijn leven en de vrijheid om de dingen te doen waar ik blij van word, zoals lekker koken, zeilen en reizen.

Klankbord uit ervaring
Juist mijn eigen flinke dosis levenservaring – in combinatie met mijn counselorsopleiding – heeft mij gemaakt tot een uitstekend klankbord als counselor en coach. Counseling is voor mij niet zomaar een baan, maar mijn passie. Ik bemiddel in conflicten, steun jou in crisissituaties, begeleid jou in veranderingsprocessen en help je bij persoonlijke effectiviteit.

Jij staat centraal
Genoeg over mij. Ik kan heel veel over mijzelf vertellen, maar ik ben er om jou te helpen en om naar jou te luisteren. Mijn voornaamste benadering in counseling is person-centered therapy, oftewel een-op-een counseling waarbij jij centraal staat. De sessies zijn bedoeld om jou te helpen groeien en te ontwikkelen. Ben jij klaar om stappen te zetten en (weer) in balans te komen? Neem gerust contact met me op.

Logo In Balans Counseling & Coaching

GA VOOR RESULTAAT.

Blog & weetjes

Leer van jezelf, leer van mij.

Changing Your Behaviour Can Save Lives

Changing Your Behaviour Can Save Lives “It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but the one most responsive to change” (Charles Darwin)  Nothing more changeable than the events in…

Mindfulness & compassietraining voor jongeren en kinderen

Nirmala Ramessar (Mindfulness-coach) Ik leer jouw kind meer zelf-vertrouwen krijgen zodat hij/zij steviger in zijn schoenen staat. Gun jouw kinderen persoonlijke groei en stimuleer hun  emotiebeheersing, weerbaarheid en welzijn met de training Mindfulness & Compassie!…

Principle of Keeping Sharp

“Balance keeping sharp.” I also believe that when you have achieved that what you have set out to do, then it is time to stay sharp. By keeping sharp you can maintain a good balance…

Wist je dat...

1 op de 6 Werknemers in Nederland heeft burn-outklachten! Verzuim kost werkgevers veel geld: zo’n 250 euro per dag. Een burn-out die 8 maanden duurt kost dus al gauw 60.000 euro, exclusief de kosten voor vervanging. Dit kost het Nederlandse bedrijfsleven 1,8 miljard euro op jaarbasis, volgens TNO.

Tevreden cliënten

5/5
“De manier waarop Nirmala mensen helpt met counseling en coaching is uniek, want zij heeft hierin haar geheel eigen stijl ontwikkeld met succesvolle resultaten en daardoor zeer tevreden mensen.”
Logo In Balans Counseling & Coaching
Robert
Individu
"Nirmala is een gedreven, maar rustige coach die een oprechte interesse heeft in de mensen die zij begeleidt. Zij is scherp in haar observaties en toegankelijk in haar ondersteuning. Als trainer hebben we haar leren kennen als iemand die in staat is om een prettige sfeer te creëren, waarin iedere deelnemer tot leren kan komen. Nirmala heeft zich, vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid, bij ons vrijwillig ingezet en daar zijn wij haar bijzonder erkentelijk voor."
Logo In Balans Counseling & Coaching
St. Welzijn
Bedrijf
"Ik heb een aantal counseling-sessies gehad die ik als heel positief hebt ervaren. Ik heb geleerd me te focussen op de doelen die ik wilde halen en structuur te brengen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik kan met genoegen, iedereen die problemen heeft met zijn concentratie, stress of iets dergelijks In Balans Counseling & Coaching aanbevelen voor adequate hulp en bijstand."
Logo In Balans Counseling & Coaching
Robbin
Individu